Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije gospodin Mladen Šarčević i Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije prof.dr. Viktor Nedović sa saradnicima posetili su Institut za krmno bilje Kruševac

Direktor dr Zoran Lugić upoznao je ministra sa radom i planovima Instituta, rekavši da je ozbiljan naučni rad njihova misija.

Naučno istraživački rad ne znači mnogo ako se ne primenjuje u praksi, zbog toga velike napore ulažemo u transfer znanja iz nauke u praksu, naglasio je Lugić i ukazao da se ta ustanova veoma uspešno bavi i proizvodnjom semena, krmnog bilja i drugog repromaterijala. On je dodao i da je Institut pozvan da učestvuje u jednom međunarodnom projektu u ovkviru Horizonta 2020.

Činjenica da je u Kruševcu otvoren Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Nišu daje mnogo veći značaj i samom Institutu, rekao je ministar.

Vi ćete im biti važan i neophodan partner u radu, dodao je Šarčević i poručio da Institut za krmno bilje Kruševac ima punu podršku resornog Ministarstva.

Izvor: mpn.gov.rs