Poseta u okviru vidovdanskih svečanosti

U okviru vidovdanskih svečanosti i proslave 650 godina od osnivanja Grada Kruševca, Institut za krmno bilje Kruševac je posetio Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Boban Kostić i Pomocnik Gradonačelnika za poljoprivredu Grada Kruševca Marko Knežević, dipl. ing.

Tokom kraće prezentacije, uvaženi gosti su upoznati sa bogatom istorijom, oblašću rada i rezultatima rada Instituta za krmno bilje Kruševac. Poseban akcenat je stavljen na aktivnosti Instituta u poslednjih nekoliko godina u okviru poziva Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede a koje se tiču zaštite, uređenja i efikasnijeg korišćenja poljoprivrednog zemljišta u funkciji održive poljoprivrede a posebno stočarstva kao najvažnije grane. Dobijeni rezultati su važni jer ukazuju na visoke potencijale i mogućnosti boljeg korišćenja poljoprivrednog zemljišta i razvoja održivog stočarstva, kako u ravničarskim, tako i u brdskim i planinskim područjima Srbije.

Tokom posete gosti su obišli institut i razgovaralo se o mogućnostima buduće saradnje, efikasnijim modelima transfera naučnih rezultata u praksu kako bi poljoprivredna a posebno stočarska proizvodnja ostvarivala bolje ekonomske rezultate i podizala konkurentnost na tržištu.